Idre fjäll

Är du skidentusiast så har du säkert redan hört talas om Idre fjäll men hur mycket vet du egentligen? Idre fjäll är en året runt- anläggning som invigdes redan 1968. Här är det störst säsong på vintern och det finns flera skidliftar och packar av olika svårighetsgrad. Idre har nordens brantaste backe som kallas chocken och är definitivt inget för den höjd och farträdda. Skidliftarna finns på fjället som heter Gränjåssvålen och ligger ca 890 m över havet. Längsta nedfarten på Idre fjäll är hela 2,8 km lång och högsta fallhöjd är 307 meter. Oavsett vad du söker och hur erfaren skidåkare du är så finns något för alla här, både vuxna och barn. Om du är nybörjare så finns såklart även nybörjarklasser att delta i för att lära sig teknik och säkerhet.

Finns mer att göra än skidåkning

Fjällen har en väldigt fin och orörd natur runt omkring sig. Därför passar miljön bra året om och fler och fler söker sig hit för att uppleva lugnet och naturen. Det är inte bara skidåkare som kommer hit utan även cykelturismen ökar mer och mer för varje år. Det finns gott om härlig terräng att uppleva. När man inte är ute och cyklar, åker skidor eller promenerar så kan man avnjuta en god matbit eller en en god dryck i någon av byns restauranger. Under högsäsong är det rätt mycket folk så se till att boka bord så att du får plats. Det finns för och nackdelar med högsäsongen. Du träffar absolut mycket nya människor och du får tillgång till mysiga trubadurkvällar och festlig after ski, men det är en överraskande trevlig upplevelse att åka till Idre fjäll under lågsäsong och då är det dessutom billigare med boende!

Håll koll på vädret

Om du ska resa till Idre så är det bra och ha koll på vädret innan du reser. Under vintertid är det en stor risk för halka och jobbigt väglag. Då är det av yttersta vikt att din bil är körbar och servad. Gör gärna en ordentligt säkerhetskontroll innan du åker så att du vet att alla oljor och vätskor finns. Kolla att däcken är hela och uppfyller kraven samt att du har en nödväska och varma filtar med dig i bilen om du skulle få motorstopp. läs mer om dieseltrim och ta experthjälp om du märker att bilen inte skulle gå som du önskar eller om något behöver bytas. Du får bra service och kan sedan rulla iväg på din semester i lugn och ro. Oavsett när du åker på året så kolla så att du har allt med dig om något skulle hända på vägen!

capacious