Håll barnen varma i fjällen

Något som kan förstöra en skidsemester direkt är att barnen fryser i backen eller ute i skidspåret. Därför är det viktigt att se till att de har vinterkläder som står emot kylan, så att de håller sig varma hela dagen.

Den bästa metoden för att försäkra sig om att man klär sig varmt är den klassiska lager-på-lager-metoden. Den gyllene regeln säger att man ska bära tre lager: ett lager längst in på huden, som ska hålla kroppen torr; ett lager utanpå det, för att hålla kroppen varm; och slutligen ett sista lager för att hålla kvar värmen och hålla ute kyla och vind. Det första lagret får gärna vara ett underställ, eftersom dessa är särskilt anpassade för att just vara närmst inpå kroppen. Lager två behöver inte ha några särskilda funktioner förutom att värma, och en fleecetröja eller en tjocktröja passar därför bra. Det tredje lagret ska i princip vara en skaljacka, som kan vara fodrad om det är mycket kallt ute.

Om man har små barn med sig, som fortfarande åker i barnvagn, är det extra viktigt att klä dem ordentligt, eftersom de inte rör på sig. En varm och skön åkpåse i vagnen är till exempel ett måste. Du hittar åkpåsar som är både snygga och varma på Elodiedetails.com. Förutom åkpåsen är det också skönt om man grundar i vagnen med en fäll eller tjock filt, och små barn behöver precis som de äldre barnen ha flera lager på sig för att hålla sig varmt.

capacious