Jämtländska fjällen

Jämtland är ett landskap som har ett flertal fjäll och skidorter. I det här inlägget får du veta mer om de jämtländska fjällen.

Åre

En av Sveriges mest populära skidorter är Åre. Hit kan du åka både på sommaren och vintern för att njuta av härliga backar och en fantastisk utsikt. Det finns tre olika fjäll i Åre att välja bland: Åre björnen, Åre by och Duved. Åre ligger ungefär en timma från Jämtlands enda stad Östersund. Eftersom Åre har blivit allt mer populärare med tiden så har den vuxit från att ha varit en liten by till en mindre ort. Det finns boenden och aktiviteter för alla.

Bydalen

Ett annat populärt fjällområde i Jämtland är Bydalen. Tillsammans med Höglekardalen och Gräftåvallen bildar Bydalen det som i folkmun kallas för Bydalsfjällen. Själva fjällen i Bydalen heter Drommassivet och västfjällen. Förutom att det är en populär skidort så finns det olika vandringsleder för den som vill ge sig ut på ett äventyr till fots.

Vålådalen

Vålådalen är en by i Jämtland som ligger i Undersåkers kommun vilket bara är ett par mil bort från Åre. Fjället i Vålådalen heter Ottfjället. Hit kommer både friluftsmänniskor som vill komma till naturen och de som är intresserad av skidåkning. På sommaren finns det ett flertal vackra vandringsleder som kan vara värda att spana in nästa gång du är i Jämtland.

Storlien

En ort som ligger nästan på den norska gränsen är Storlien. Här har kungen en fjällstuga. Så om du är intresserad av skidåkning eller hoppas på att få syn på en eller flera kungligheter är Storlien den ort du ska åka till på skidsemestern. Storlien ligger i Åre kommun.

Härjedalens fjäll

Eftersom Jämtland och Härjedalen ligger i samma region och delar både president och landsting så är det passande att vi avslutar med att nämna några av Härjedalens skidorter: Vålådalen, Lofsdalen och Vemdalen.

capacious