De tre bästa skidorterna i Sverige

Att utnyttja sin helg, påsk, sport- eller jullov för att åka till fjällen för att åka skidor är en vanlig vinteraktivitet för många. I Sverige finns det ett flertal skidorter och för att du ska ha lättare att välja var du ska åka nästa gång du har siktet inställt på att åka på skidsemester kommer här en kort genomgång av tre av de bästa och mest uppskattade skidorterna vi har i Sverige.

Åre

Sveriges största skidort ligger i Jämtland med ungefär en timmes lång bilfärd från Östersund. Orten har blivit så populär att den är på väg att gå från att ha varit en mindre by till en mindre stad, särskilt under vinterhalvåret.

I Åre finns det många olika skidområden för olika varianter av skidåkning. Åre har 89 stycken skidbackar och 46 liftar att ta dig till den backe du vill. Orten erbjuder många former av boenden – du kan bo på hotell, hyra en stuga eller på vandrarhem. När du inte åker skidor finns det möjlighet till shopping, restauranger, spa och bad.

Idre

I Dalarna hittar du Idre fjäll som erbjuder backar och spår för både längd- och utförsåkning. Fjällanläggningen har 40 stycken nedfarter och 26 liftar att ta dig till den backe du vill. Här finns också Dalarnas längsta och brantaste backe.

Boendemöjligheterna i Idre består av hotell, stugor och camping. Förutom att åka skidor erbjuder Idre fjäll aktiviteter som restaurang, spa, turer på häst och hundspann.

Hemavan-Tärnaby

Den skidort som ligger mest norrut är Hemavan-Tärnaby som ligger i Lappland, en bit från den norska gränsen. Orten erbjuder skidåkning för alla nivåer och har 45 nerfarter med 15 liftar som kan kan ta dig dit. Förutom utförsåkning finns det möjlighet till längdåkning.

Boendemöjligheterna i Hemavan-Tärnaby består av hotell, vandrarhem och stugor som går att hyra. Orten erbjuder utöver skidåkning även restauranger, bowling, hundspann och isfiske.

capacious