Att packa för en fjällresa

Oavsett vart man ska resa och hur länge man ska vara borta är det nästan alltid svårt att veta vad man ska packa, och om man har packat för mycket eller för lite saker. Vi tänkte därför tipsa om några saker som man bör tänka på när man packar inför en fjällresa, för att förhoppningsvis göra det lite lättare att packa rätt saker.

Något som alltid är irriterande är till exempel när man kommer fram till sitt resmål och inser att man har glömt något hemma – kanske något viktigt, kanske något som bara hade varit praktiskt att ha. Vi tänkte därför tipsa om några saker som kan vara lätta att glömma att ta med sig, men som är mycket praktiska på en fjällresa: en termos (att dricka kaffe eller varm choklad ur i skidbacken), en hållare till liftkorten (så att man slipper köpa nya om man redan har), skidglasögon (lätt att glömma hemma) och solkräm (så att man inte bränner sig under soliga dagar i backen).

En annan sak man inte får glömma när man packar är något att sysselsätta sig med under den långa bilturen upp till fjällen. De allra bästa sysselsättningarna är sådana som alla i bilen kan vara involverade i, även föraren, och något som är perfekt att ta med på en fjällresa är därför ljudböcker. Med en ljudbok på i bilen kan alla ta del av berättelsen, och boken kommer garanterat att underhålla alla passagerare under de timmar det tar att köra upp till fjällstugan. Vill man vara helt säker på att man kommer att ha en ljudbok att lyssna på både på ditresan och hemresan ska man skaffa en prenumeration på Storytel, så att man får tillgång till tusentals ljudböcker.

Slutligen ska man tänka på hur man packar. Om man åker bil till sitt resmål är det nämligen mycket viktigt att man lastar bilen på rätt sätt för att det ska vara säkert. Om man till exempel använder en takbox för att frakta sina skidor, stavar och annan otymplig packning är det mycket viktigt att man surrar fast dem inuti takboxen, eftersom det kan påverka bilens köregenskaper om tyngdpunkten plötsligt förändras. Det allra viktigaste när man åker på en fjällsemester är trots allt inte vad man har med sig dit, utan att man kommer fram säkert.

capacious