Åre Björnen – Ett paradis för barnfamiljen i fjällen

Många har nog en föreställning om att Åre är ett ställe för den mer trendkänsliga skidåkaren och inget för barnfamiljen. Inget kan vara mer fel! Det många missat är att det bara ett par kilometer innan man når Åre by söderifrån ligger ett paradis för barnfamiljen, Åre Björnen.

Skidåkning på längden och tvären

I Åre Björnen hittar du en mängd olika nedfarter, både lättare backar som passar barnen i början och lite mer utmanande som passar resten av familjen. Vill du snäppa upp svårighetsgraden ytterligare så tar du dig enkelt till skidbackarna inne i Åre genom det ihopkopplade liftsystemet. Det går även regelbundna skidbussar som länkar ihop orterna inom Åres skidområde.

Blir du trött på att åka utför så hittar du Åres bästa längdspår i Björnen. Här kan du åka mil efter mil i välpreparerade spår och insupa de vackra vyerna. Ett tips är att ta en tur på skidorna till Fröå gruva och njuta av en god lunch i Bergsstugan. Vill du bara fika är deras frasiga våfflor med hjortronsylt och grädde ett säkert kort! Det är kort sagt ett barnvänligt och väldigt mysigt ställe. Skidturen till Fröå är ca 4 kilometer lång, terrängen är lätt så den passar hela familjen.

Andra trevliga aktiviteter

I Björnen hittar du mängder av roliga aktiviteter för barnen. De kan t ex träffa den gulliga snögubben Valle på barnens egen afterski eller träffa på honom i skidbacken. klicka här för att få aktuellt veckoschema för barnaktiviteterna.

En av de mysigare sakerna man kan hitta på tillsammans om man vill ha en annorlunda upplevelse som man bär med sig under lång tid efteråt är att ta en tur med ett hundspann. Du kan ta allt från kortare turer på ett par timmar till heldagsutflykter med avslutande middag. En garanterat härlig och naturnära upplevelse som hela familjen kommer att uppskatta.

Äta gott

Som barnfamilj hyr man kanske oftast stuga och lagar den mesta av maten hemma, men det finns många trevliga restauranger om man vill unna sig att äta ute någon kväll.

I Björnen, på toppen av Förberget, hittar du hotellet Copperhill Mountain lodge som erbjuder förstklassig mat i tjusig miljö. Nere i Björnen centrum finns Carins krog med mat som passar hela familjen. Där finns även en liten lekhörna för de minsta, så de vuxna kan äta i lugn och ro utan att känna stress.

Åker du in till Åre by så är urvalet av trevliga restauranger näst intill obegränsat. En personlig favorit är Fjällpuben där du hittar vällagade maträtter med jämtländsk touch. Testa deras viltburgare med tranbärsketchup, du kommer inte att bli besviken! Kom ihåg att boka bord innan, det är en populär restaurang som snabbt blir fullbokad.

capacious